A Magyar Idegenvezetők Egyesülete fontosnak tartja, hogy a kiutaztató idegenvezetők és az utazási irodák tiszteletben tartsák más országok törvényeit idegenvezetés terén.

Ezért igyekszünk minél teljesebb listát készíteni a külföldi engedéllyel rendelkező idegenvezetőkről, akik magyar nyelven vezetnek a világ különböző országaiban. A lista innen letölthető:

Közlemény:

Az itt fellelhető,külföldön élő és ott helyi idegenvezetést vállaló magyar kollégákról készült névlista nem teljes. Csupán azok elérhetőségeit tartalmazza, akik minket közvetlenül megkerestek, akikről tudomással bírunk és kérték felvételüket a névjegyzékbe.

Továbbá felhívjuk a figyelmet, hogy Délkelet- Ázsia egyes országaiban igen szigorú szabályozás van érvényben, ott csak és kizárólag helyi állampolgár lehet idegenvezető, magyar állampolgárok csak és kizárólag csoportkísérőként dolgozhatnak.

A névjegyzékhez való csatlakozás vagy javítás végett a titkarsag@miguides.com email címre lehet írni, a csoportkísérésre vagy idegenvezetésre jogosító engedély másolatával.

MIe vezetősége – 2018 június 22.